Meny

FÖRRÄTTER/ STARTERS

 

Toast Skagen…………………………………………………142/258         

Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

 Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa………………………109

Pickled herring, sour cream & onions on local bread

 Inlagd strömming på knäckebröd …………………………………….96

Pickled herring on crisp bread

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd ……………..135

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 Slite Gurka med kungskrabba, fänkål, sojamajonnäs & forellrom……………………………………………………….165

Cucumber from Slite with King crab, fennel, soy mayonnaise& charr roe

 Kalixlöjrom (Bröderna Persson 30 gr.) med klassiska tillbehör…………295                    

Vendace roe, red onion, sour cream & toast

 

VARMRÄTTER/ MAIN COURSES

 Stekt strömming med kajpsmör & potatismos…………………………..158

Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

 Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis……………………….158         

Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes

 Bakfickansfisksoppa med aioli…………………………………….175

Bakfickan’s fish soup w/ aioli

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd………………198

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 Halstrad Regnbåge med friterad färskpotatis, rökt chilismör,

groddar & syrad lök…………………………………………………………….285

Seared rainbow w/ deep-fried potatoes, smoked chilibutter, sprouts & onion

 Linguini med bläckfisk, soltorkad tomat, lagrad ost & färsk vitlök………………………………………………………….279

Pasta Linguini w/ octopus, sun-dried tomatoes, matured cheese & fresh garlic

 Amerikansk hummer med aioli, grillad citron och smörstekt bröd………………………………………………………..295/540

American lobster w/ aioli, grilled lemon and butter-fried bread

 

 

DESSERT/ DESSERTS

 BakfickansChoklad…………………………………………………49

Bakfickan’s chocolate

 Vaniljglass med rårörda hallon….………………………………….98

Vanilla icecream w/ raspberries

 Salmbärssorbet……………………………………………………65

Sorbet of European dewberry

 CrèmeBrûlée………………………………………………………85

 Lakritspipa………………………………………………………10

 Rabarbersorbet med syrad grädde, rabarber & dömmar…………………..125

Sorbet of rhubarb with steeped cream, rhubarb and vanilla cookie