Meny

FÖRRÄTTER / STARTERS

Toast Skagen……………………………………………………………………………………………………..142/238
Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa…………………………………………………98
Pickled herring, sour cream & onions on local bread

Inlagd strömming på knäckebröd ……………………………………………………………………….86
Pickled herring on crisp bread

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd ………………………………..125
Smoked shrimps w/ aioli & toast

Kalixlöjrom med klassiska tillbehör……………………………………………………………………196 
Vendace roe, red onion & sour cream

Svensk bläckfisk med smör, rökt chili, bacon & kantareller………………………………..145 Swedish squid w/ butter, chipotle, bacon & chantarelles

 

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

Stekt strömming med kajpsmör & potatismos……………………………………………………148
Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis…………………………………………………148
Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes

Bakfickans fisksoppa med aioli……………………………………………………………………………………165
Bakfickan’s fish soup w/ aioli

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd…………………………………189
Smoked shrimps w/ aioli & toast

Grillad havsabborre med gräddkokt savoykål, rökt fläsk och torkad grönkål.…….249 Grilled Seabass w/ creamy savoy cabbage, smoked pork & dried green cabbage

Pappardelle med skaldjur, svampbuljong, mandel & prästost……………………………..265           Pappardelle pasta w/ shellfish, mushroom bouillon, almonds & aged cheese

 

DESSERT / DESSERTS

Grillad äppelkaka med äppelkaramell vaniljglass och honung…………………………….108 Grilled apple cake w/ caramel Vanilla ice cream and honey

Bakfickans Choklad………………………………………………………………………………………………49
Bakfickan’s chocolate 

Ädelost, tomatchutney och fröknäcke………………………………………………………………….89     Blue cheese, tomato chutney and crispbread w/seeds

Salmbärssorbet…………………………………………………………………………………………………….55
Sorbet of European dewberry

Crème Brûlée………………………………………………………………………………………………………..78 

Lakritspipa……………………………………………………………………………………………………………10 Skippers pipe

 

text