Meny

 

FÖRRÄTTER / STARTERS

Toast Skagen…………………………………………………….142/258         

Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa…………………………..98

Pickled herring, sour cream & onions on local bread

 Inlagd strömming på knäckebröd ………………………………………..86

Pickled herring on crisp bread

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd …………………125

Smoked shrimps w/ aioli & toast

Fisk- & skaldjurspaté med fänkålssallad, citronkräm, stenbitsrom & brioche…158                   

Fish & seafood pate w/ fennel salad, lemon cream, roe & brioche

 

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

Stekt strömming med kajpsmör & potatismos………………………………148

Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

 Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis…………………………..148         

Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes    

Bakfickans fisksoppa med aioli………………………………………..165

Bakfickan’s fish soup w/ aioli

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd………………….189

Smoked shrimps w/ aioli & toast

Torskrygg med blomkålsrisotto, friterad purjolök & serranoskinka……..…..279

Cod w/ cauliflower risotto, deep fried leek & serrano

Halstrad regnbåge med Slitegurka, forellrom, ramslök, äpple & soyamajonnäs…258          

Seared rainbow trout w/ cucumber from Slite, roe, ramson, apple & soymayonaise

 

DESSERT / DESSERTS

”Öppen biskvi”

Mandelbotten, smörkräm, choklad & krokant………………………………125

Chocolate biscuit, almond base, buttercream, chocolate & caramelized hazelnuts 

Bakfickans Choklad……………………………………………………49

Bakfickan’s chocolate

Vaniljglass med varma hjortron……..………………………………….98

Vanilla icecream w/ warm cloudberry

Salmbärssorbet……………………………………………………….55

Sorbet of European dewberry

Crème Brûlée…………………………………………………………78

Lakritspipa………………………………………………………….10