Meny

FÖRRÄTTER/ STARTERS

 Toast Skagen…………………………………………………….142/258         

Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

 Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa…………………………..98

Pickled herring, sour cream & onions on local bread

 Inlagd strömming på knäckebröd ………………………………………..86

Pickled herring on crisp bread

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd …………………125

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 Gotländska rödbetor med chevré, rökt flundra, fikon & balsamico…………..149                    

Beetroot from Gotland w/ chevré, smoked flounder, fig & balsamico

 

 

VARMRÄTTER/ MAIN COURSES

Stekt strömming med kajpsmör & potatismos………………………………148

Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis…………………………..148         

Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes

Bakfickansfisksoppa med aioli………………………………………..169

Bakfickan’s fish soup w/ aioli

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd………………….189

Smoked shrimps w/ aioli & toast

Kungsflundra med Gotländsk ostronskivling, svampgrädde palsternacka &

friterad potatis…………………………………………………….279

Plaice w/ creamy oyster mushrooms, cream, parsnip & deep fried potatoes

Hälleflundra med rostad blomkål, brynt smörkräm, grönkål & forellrom………298

Halibut w/ roasted cauliflower, browned butter, kale & trout roe

 

 

 

DESSERT/ DESSERTS

Äppelkompott med rostad mandelglass, salt kolasås & kardemummacrisp……….125

Roasted almond ice cream w/ apple compote, salty caramel sauce & cardamum

 Bakfickans Choklad……………………………………………………49

Bakfickan’s chocolate

Vaniljglass med varma hjortron..……………………………………….98

Vanilla icecream w/ warm cloudberry

Salmbärssorbet……………………………………………………….55

Sorbet of European dewberry

Crème Brûlée…………………………………………………………78

Lakritspipa………………………………………………………….10