Meny

FÖRRÄTTER / STARTERS

Toast Skagen…………………………………………………….142/238         

Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

 Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa…………………………..98

Pickled herring, sour cream & onions on local bread

 Inlagd strömming på knäckebröd ………………………………………..86

Pickled herring on crisp bread

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd …………………125

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 Kalixlöjrom med klassiska tillbehör……………………………………196         

Vendace roe, red onion & sour cream

 Hummersoppa med rättika & lagrad Wisby ost……………………………..145                   

Lobster soup w/ black radish & aged cheese

 

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

Stekt strömming med kajpsmör & potatismos………………………………148

Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

 Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis…………………………..148         

Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes

 Bakfickans fisksoppa med aioli………………………………………..165

Bakfickan’s fish soup w/ aioli

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd………………….189

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 Bakfickans ”Fish & Chips”

Halstrade pilgrimsmusslor, pommes, picklade grönsaker & ramslöksdip……….269

Bakfickans “Fish & Chips” w/ grilled scallops & ramson dip

  Ugnsbakad Hjälmargös med rotselleri, brynt grädde & tryffelvinägrett…………….298          

Baked pike-perch w/ celeriac, browned cream & truffle vinaigrette

 

DESSERT / DESSERTS

Varm chokladkaka med lakrits, nougat & vit chokladglass …………………119

Mud cake w/ licorice, nougat & white chocolate ice cream

 Bakfickans Choklad……………………………………………………49

Bakfickan’s chocolate

 En bit vitmögelost med honung & friterat tunnbröd………………………..89

A piece of cheese w/ honey & flat bread

 Salmbärssorbet……………………………………………………….55

Sorbet of European dewberry

 Crème Brûlée…………………………………………………………78

 Lakritspipa………………………………………………………….10

text