Meny

FÖRRÄTTER/ STARTERS

Toast Skagen…………………………………………………142/258         

Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

 Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa………………………109/198

Pickled herring, sour cream & onions on local bread

 Inlagd strömming på knäckebröd …………………………………….96

Pickled herring on crisp bread

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd ……………..135

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 Sojagravad regnbåge med fänkål, jordnötter, krasse & ingefärscreme………………………………………….148

Tartar on rainbow trout w/ fennel, peanuts, cress &  ginger creme

 Kalixlöjrom (Bröderna Persson 30 gr.) med klassiska tillbehör…………295                    

Vendace roe, red onion, sour cream & toast

 

VARMRÄTTER/ MAIN COURSES

 Stekt strömming med kajpsmör & potatismos…………………………..158

Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

 Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis……………………………………………………………………158         

Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes

 Bakfickansfisksoppa med aioli…………………………………….175

Bakfickan’s fish soup w/ aioli

 Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd………………………………………………………………………198

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 Halstrad röding med smörkokta morötter, bovete & emulsion på brynt smör…………………………………………278

Seared char w/  boiled carrots with butter, buckwheat & browned butter emulsion

Ugnsbakad hälleflundra med friterade rotfrukter & Sandefjordsås ……………………………………………………….315

Baked halibut w/ deep fried root vegetables & Sandefjord sauce

 

DESSERT/ DESSERTS

 BakfickansChoklad…………………………………………………49

Bakfickan’s chocolate

 Vaniljglass med rårörda hallon….…………………………………………………………………98

Vanilla ice cream w/ raspberries

 Salmbärssorbet…………………………………………………….65

Sorbet of European dewberry

 CrèmeBrûlée………………………………………………………..85

 Lakritspipa………………………………………………………….10

 Mamma Brittas päronkaka med vaniljglass…………………………………………………………..119

Pearcake w/ vanilla ice cream