Meny

FÖRRÄTTER / STARTERS

Toast Skagen……………………………………………………………………………………………………..142/238
Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa…………………………………………………98
Pickled herring, sour cream & onions on local bread

Inlagd strömming på knäckebröd ……………………………………………………………………….86
Pickled herring on crisp bread

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd ………………………………..125
Smoked shrimps w/ aioli & toast

Kalixlöjrom med klassiska tillbehör……………………………………………………………………189
Vendace roe, red onion & sour cream

Ramslökssoppa med gravad regnbåge serveras med smördeg & bacon………………139 Ramson soup w/ cured rainbow trout, puff pastry & bacon

 

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

Stekt strömming med kajpsmör & potatismos……………………………………………………148
Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis…………………………………………………148
Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes

Bakfickans fisksoppa med aioli……………………………………………………………………………………165
Bakfickan’s fish soup w/ aioli

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd…………………………………189
Smoked shrimps w/ aioli & toast

Halstrad lax med sötpotatis, parmesan, chili, ruccola & ramslökssmör………………258 Grilled salmon w/ sweet potato, parmesan, chili, arugula & ramson butter

Pocherad hälleflundra med grönärtspuré, rom, rökta musslor & champagnesås..289 Poched halibut w/ green pea purée, roe, smoked mussels & champagne sauce

 

DESSERT / DESSERTS

Gotländska rabarber, kardemummamaräng & glass med brynt smör………………….118 Rhubarb from Gotland w/ meringue, cardamom & browned butter ice cream

Bakfickans Choklad………………………………………………………………………………………………49
Bakfickan’s chocolate 

Varm brie med aprikos, valnötter & honung………………………………………………………….89         A piece of baked brie w/ apricot, walnuts & honey

Salmbärssorbet…………………………………………………………………………………………………….55
Sorbet of European dewberry

Crème Brûlée………………………………………………………………………………………………………..78 

Lakritspipa……………………………………………………………………………………………………………10 Skippers pipe

 

text