Meny

 

FÖRRÄTTER/ STARTERS

 

Toast Skagen…………………………………………………….142/258         

Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise

 

Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa…………………………..98

Pickled herring, sour cream & onions on local bread

 

Inlagd strömming på knäckebröd ………………………………………..86

Pickled herring on crisp bread

 

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd …………………135

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 

Eldad pilgrimmsmussla med slitegurka, pepparrot, ruccola & forellrom…………………………………………………………..149

Scallop w/ cucumber, horseradish, arugula & roe

 

Kalixlöjrom (Bröderna Persson 30 gr.) med klassiska tillbehör…………….295                    

Vendace roe, red onion, sour cream & toast

 

 

VARMRÄTTER/ MAIN COURSES

 

Stekt strömming med kajpsmör & potatismos………………………………158

Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes

 

Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis…………………………..158         

Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes

                                        

Bakfickansfisksoppa med aioli………………………………………..175

Bakfickan’s fish soup w/ aioli

 

Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd………………….198

Smoked shrimps w/ aioli & toast

 

Moules Frites……………………………………………………….255

 

Torskryggmed palsternackspuré, ramslök, rökt fläsk & broccoli……………………………………………………………279

Cod w/ parsnip puré, ramson, smoked pork belly & broccoli

 

 

 

 

DESSERT/ DESSERTS

 

Bakfickans Choklad……………………………………………………49

Bakfickan’s chocolate

 

Vaniljglass med varma hallon….……………………………………….98

Vanilla icecream w/ warm raspberries

 

Salmbärssorbet……………………………………………………….65

Sorbet of European dewberry

 

Crème Brûlée…………………………………………………………85

 

Lakritspipa………………………………………………………….10