FÖRRÄTTER/ STARTERS
Toast Skagen…………………………………………………142/258
Toast w/ shrimps, dill & mayonnaise
Bakfickans sillröra på smörstekt Gotlandslimpa………………………109/198
Pickled herring, sour cream & onions on local bread
Inlagd strömming på knäckebröd …………………………………….96
Pickled herring on crisp bread
Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd ……………..135
Smoked shrimps w/ aioli & toast
Sojagravad regnbåge med fänkål, jordnötter, krasse & ingefärscreme………………………………………….148
Tartar on rainbow trout w/ fennel, peanuts, cress & ginger creme
Kalixlöjrom (Bröderna Persson 30 gr.) med klassiska tillbehör…………295
Vendace roe, red onion, sour cream & toast
VARMRÄTTER/ MAIN COURSES
Stekt strömming med kajpsmör & potatismos…………………………..158
Fried herring w/ spring onion butter & mashed potatoes
Inlagd strömming med kaviarsås & kokt potatis……………………………………………………………………158
Pickled herring w/ caviar sauce & potatoes
Bakfickansfisksoppa med aioli…………………………………….175
Bakfickan’s fish soup w/ aioli
Rökta räkor från Katthammarsvik med aioli & rostat bröd………………………………………………………………………198
Smoked shrimps w/ aioli & toast
Halstrad röding med smörkokta morötter, bovete & emulsion på brynt smör…………………………………………278
Seared char w/ boiled carrots with butter, buckwheat & browned butter emulsion
Moules Frites…………………………………………………..259
DESSERT/ DESSERTS
BakfickansChoklad…………………………………………………49
Bakfickan’s chocolate
Vaniljglass med rårörda hallon….…………………………………………………………………98
Vanilla ice cream w/ raspberries
Salmbärssorbet…………………………………………………….65
Sorbet of European dewberry
CrèmeBrûlée………………………………………………………..85
Lakritspipa………………………………………………………….10
Mamma Brittas päronkaka med vaniljglass…………………………………………………………..119
Pearcake w/ vanilla ice cream